- ingrediente -
Cele mai bune mâncăruri rămân, detașat, cele preprate de bunica, pe vremea vacanțelor când majoritatea ne petreceam timpul la bunici.
Aveau acel gust deosebit de copilărie inocentă și fericită. Rețeta Tocană de cartofi cu afumături, este una dintre acele rețete delicioase, cu iz de copilărie.
- 200 gr piept de porc afumat
- 250 gr pulpă de porc afumată
- 300 gr cârnați afumați
- 1 kg cartofi roșii
- 400 gr pastă de roșii
- 1 lingură pastă de ardei dulce
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- pătrunjel verde
- mod de preparare -
Carnea de porc afumată se fierbe separat, porționată în bucăți mai mici, înlăturând prima apă pentru a elimina din fum și toxine.
Ceapa se călește împreună cu 2 căței de usturoi, în puțin ulei, apoi se adaugă pasta de roșii și cea de ardei, foile de dafin și peste câteva minute cartofii curățați și tăiați grosier. ASe completează cu apă fierbinte, iar după ce cartofii se pătrund, se adaugă carnea deja fiartă și la final cârnații trași la tigaie împreună cu un ardei iute( opțional).
Tocana de cartofi cu afumătură de porc se servește alături de o salată de varză acră, sau de murături.
Iar dacă vrem să intrăm în atmosfera de altădată, putem pregăti și o mămăliguță, o răsturnăm pe un platou, iar sub ea vom adăuga felii de brânză telemea, veche.
Va fi o nebunie ce mâncare cu gust de copilărie!
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.