Preparate carne

Preparate carne

Tocăniță cu mămăliguță, un preparat delicios, perfect pentru zilele reci

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2  ardei grasi
  • 4-5  ardei capia
  • 3-4 rosii
  • ulei de floarea soarelui
  • apa
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 3-4 carnaciori semiafumati
  • marar
  • patrunjel
  • mamaliguta pentru servit

- mod de preparare -

 Se taie carnea in cuburi mai mari, apoi se distuie bine in putina apa si ulei de floarea soarelui.

Se adauga apoi ceapa tocata solzisori, usturoiul taiat grosier si se amesteca bine printre carne.

Ardeii se taie in cuburi sau fasii, se adauga in vas si se completeaza cu apa calda, cat sa fie ingredientele acoperite.

Dupa ce sunt preparati si ardeii, la jumatate, se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi, se asezoneaza tocanita cu sare, piper, cimbru si foi de dafin, apoi se da la cuptor 15 minute, pana cand sosul mai scade.

Pentru un plus de gust, adaugati si o lingura dintr-o pasta de ardei dulce.

La final se adauga marar si patrunjel si se serveste tocanita cu mamaliguta, dar si carnaciori, prajiti separat si adaugati in timpul servirii.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest