Preparate carne

Preparate carne

Tocăniţă de carne cu gogoșari murați

- ingrediente -

  •  4 linguri ulei
  • 4 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 5-6 bucăți de gogoșari murați
  • 400 g slănină afumată
  • 1,5 kg carne de porc
  • 250 g pastă de roșii
  • 500 ml apă
  • sare şi piper după gust

- mod de preparare -

  Într-un vas acoperit cu capac se căleşte în ulei slănina tăiată cubuleţe, pentru 2 minute.

Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovii și se mai lasă 3 minute, amestecând îngredientele.

Se adaugă apoi carnea de porc tăiată cubuleţe şi se condimentează.

Se acoperă cu 500 ml apă şi se lasă să fiarbă circa 20 minute, amestecând din când în când.

Separat, se amestecă pasta de roșii cu  sare, piper, condimente preferate şi se toarnă uniform peste carne.

Tot atunci se adaugă și gogoșarii tăiați în bucăți mai mici.

Se mai lasă la fiert 10-15 minute, să scadă bine sosul, apoi se poate servi cu mămăliguță.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe