Preparate carne

Preparate carne

Un preparat de toamnă delicios: Varză de Bruxelles cu piure de cartofi, cotlet de porc și mere coapte!

- ingrediente -

Papilele vor dansa de fericire la așa preparat de toamnă delicios: Varză de Bruxelles cu piure de cartofi, cotlet de porc și mere coapte!

Un preparat asemănător este și acest Mușchiuleț de porc în bacon afumat cu varză de Bruxelles și cartofi la cuptor.

  • 1 kg cotlet de porc cu os
  • 350 g bacon afumat
  • sare
  • piper
  • 1 kg varza de Bruxelles
  • apa
  • un praf bicarbonat de sodiu
  • ulei de masline
  • 1 kg cartofi
  • 100 g smantana
  • 150 g cremă de brânză
  • 150 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • 1 kg mere

- mod de preparare -

Se pune apă la fiert cu sare și bicarbonat de sodiu și se scufundă varza de Bruxelles în ea.
Se fierbe câteva minute pânîă se pătrunde.
Bicarbonatul de sodiu ajută la menținerea culorii.
Baconul se taie julien și se rumenește într-o tigaie unsă cu ulei, apoi se adaugă varza de Bruxelles scursă bine si se mai lasă pe foc 2-3 minute, pentru a prinde gust bun și a se rumeni ușor.
Cartofii curățați și tocați cuburi se fierb in apă cu sare, apoi se scurg, se pasează adăugând lapte fierbinte, apoi se amestecă cu smântână, cremă de brânză și parmezan ras fin.
Cotletul de porc se condimentează cu sare și piper șsi se prepar la grătar, sau pe teflon, stropit cu puțin ulei.
Merele se coc la cuptor până se pătrund bine.
Când toate preparatele sunt gata, se servesc împreună spre deliciul papilelor gustative.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest