Preparate carne

Preparate carne

Varză a la Cluj

- ingrediente -

  •  o varză acră mijlocie
  • o ceapă
  • 750 g carne macră
  • 4 linguri untură
  • o ceaşcă de smântână
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceaşcă de orez

- mod de preparare -

 Se prăjeşte, în untură şi puţină ceapă, carnea trecută prin maşina de tocat şi se înăbuşă turnând câte o lingură de apă.
Se toacă mărunt varza şi se înăbuşă puţin.
Se unge o cratiţă cu o lingură de untură, se pune un rând de varza, unul de carne, o lingură de smântână, se continuă alternând varza, carnea şi smântâna.
Ultimul rând trebuie să fie de smântână.
Se adaugă, între rândurile de varză şi carne, orezul fiert în apă cu sare.
Se potriveşte de sare şi piper şi se dă la cuptor.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest