Preparate carne

Preparate carne

Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Gustoase și foarte sățioase, aceste vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi, potrivite pentru un prânz, sau o cină în familie!

Interesante și delicioase sunt și aceste „Vinete gratinate cu sos de roșii și brânzeturi.

  • 2 vinete lunguiețe
  • 1 cartof 
  • 1 ardei gras, galben
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 150 g jambon afumat
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • parmezan ras
  • Pentru sosul de brânzeturi:
  • 400 g brânză tartinabilă
  • 250 ml smântână de gătit
  • 1 cățel de usturoi
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • verdeață

- mod de preparare -

 Vinetele se taie pe jumătate, longitudinal și se scobesc de interior, lăsând margini de 1 cm. miezul vinetelor se taie în cuburi. Se presară sare în interior și se lasă așa, pentru a elimina sucul amar. Se călește o ceapă tocată fin în ulei încins, apoi se adaugă usturoiul tăiat în rondele, jambonul tăiat în cuburi, cuburile de vinete, cuburi de adei și cuburi de cartof fiert. Se amestecă de câteva ori pe foc, apoi se asezonează cu sare și piper.

Vinetele scobite se scurg de sucul lăsat, se ung cu unt și se adaugă ingredientele din tigaie în interior. Se presară și parmezan ras. Se așază vinetele în tavă și se dau la cuptor până se pătrund ușor.

Pentru sosul de brânzeturi, se pune untul la topit cu un cățel de usturoi răzuit, apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine. Se lasă până fierbe ușor, apoi se adaugă brânzeturile tartinabine și se omogenizează. La final se adaugă parmezan ras și piper, precum și verdeața tocată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest