Preparate carne

Preparate carne

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, gătește șnițel premiant

- ingrediente -

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4-5 vinete
  • 3-4 ardei kapia
  • 1 conserva naut
  • 3-4 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • svaiter
  • branza tartinabila
  • sare
  • piper
  • 200 gr pesmet 
  • 200 gr susan
  • ulei 

- mod de preparare -

 Pieptul de pui se taie felii subtiri. Se bat portiile obtinute, cu ciocanul de snitele.

Se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline, poate si un pic de boia dulce sau iute, in functie de gusturi. Se lasa o ora deoparte, astfel aromele patrund bine in carne.

Ca sa iasa crocant, snitelul se trece prin faina, ou batut, si ulterior prin pesmet amestecat cu susan (in cantitati egale). Se prajesc in ulei incins.

Vinetele se coc in cuptor. Se curata apoi, se foloseste doar pulpa de la ele, se toaca grosier.

Ardeii, se curata, se spala si se prajesc in ulei, apoi se scot pe o farfurie. Se curata de pielita si se taie cubulete mici, dupa care se adauga in salata de vinete.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se adauga si ea peste vinete. Nautul se scurge bine si se adauga si el in salata de vinete. Se adauga si putin svaiter, dar si ceapa verde tocata marunt.

Toate ingredientele se amesteca, adaugandu-se si putina branza tartinabila. Aceasta inlocuieste intr-un fel maioneza care s-ar folosi in mod obisnuit, leaga compozitia si ii confera un gust foarte bun.

Snitelul se serveste alaturi de garnitura de legume, servita in coaja de la vinete.

Sa va fie de folos! 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest