Preparate fără carne

Preparate fără carne

Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă

- ingrediente -

  • ardei graşi
  • o cutie de ciuperci
  • 4-5 roşii
  • 500 g orez
  • 2 cepe
  • 4 linguri de ulei
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins.
Se adaugă orezul împreună cu ciupercile tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.
La sfârşit, se adaugă roşiile tăiate mărunt.
Se lasă la răcit, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Ardeii se spală, li se taie câte un căpăcel în partea dinspre coadă, se curăţă de seminţe, se spală şi se lasă la scurs.
Se umplu ardeii cu orez şi ciuperci, se ung cu ulei şi se aşază în tavă. Printre ei se pun felii de roşii şi se dau la cuptor la foc mic, 45 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi scoşi de la cuptor, se poate prepara un sos de roşii care se toarnă peste ardei.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest