Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi copți la cuptor cu rozmarin și parmezan

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Serviți ca garnitură cu un sos lângă ei, sunt de-a dreptul delicioși acești cartofi copți la cuptor cu rozmarin și parmezan!

  • 3 cartofi mari( pentru 6 porții)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • nucșoară
  • 200 g parmezan
  • 100 g unt
  • crenguțe de rozmarin
  • gogoșari în sos de roșii, pentru servit

- mod de preparare -

 Cartofii se spală bine pe coajă, se șterg, apoi se presară cu sare mare, grunjoasă și se împăturesc în hârtie de copt, sau în folie de aluminiu.

Folia de aluminiu scurtează timplu de copt.

Se dau la cuptor, la temperatură ridicată și se lasă până când sunt bine copți.

Se scot, se lasă să se tempereze ușor, se taie în două, longitudinal și li se scobește miezul, lăsîndu-le o margine de 5-6 mm grosime.

Miezul cartofului se amestecă cu unt moale, sare, nucșoară, puțină boia de ardei și parmezan ras.

Se umplu cojile de cartofi cu această compoziție, se mai rade puțin parmezan deasupra și se așază grenguțe de rozmarin peste ei și printre ei.

Se dau din nou la cuptor, pentru 10 minute, sau până se vor gratina ușor.

Se servesc ca garnitură la orice friptură și cu gogoșari în sos de roșii, sau orice sos doriți.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe