Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi la cuptor cu usturoi și busuioc. Un preparat perfect pentru zilele de post!

- ingrediente -

Pentru zilele de post, serviți cu salate de legume sau murături, sunt chiar perfecți acești cartofi la cuptor cu usturoi și busuioc!

  •  6 cartofi roșii, mari
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline

- mod de preparare -

 Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert cu coajă, în apă cu sare.
Îi lăsăm să fiarbă cam 3/4 din timpul normal de fierbere, doar să se pătrundă ușor.
Apoi, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm de coajă.
Îi crestăm cu cuțitul în felii mai groase, lăsând baza nepătrunsă de lama cuțitului, cam de 1 cm.
Îi așezăm într-o tavă unsă cu ulei de măsline..
Curățăm 3/4 din grăunții de usturoi și îi strivim.
Adăugăm puțină sare, ulei de măsline și condimente și facem un mujdei pe care îl diluăm cu puțină apă.
Cu acest mujdei ungem cartofii și printre felii și la exterior.
Presărăm și busuioc uscat, adăugăm și restul de grăunți de usturoi, necurățați și dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Când îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu pătrunjelul tocat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest