Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin

- ingrediente -

 Foarte consistenți şi deloc pretenţioși la preparare, cartofii sunt în continuare la mare căutare pe mesele tuturor. Au și de ce, pentru că se pot combina în foarte multe feluri, cum sunt și acești cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin.

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de muștar clasic
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 linguri de vin alb, demisec
  • 1 căpățână de usturoi
  • 4-5 crenguțe de rozmarin

- mod de preparare -

 Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi mari.

Se unge bine o tavă cu ulei de măsline și se întind cartofii în ea, bine scurși, eventual tamponați cu prosoape absorbante.

Se curăță usturoiul, se toacă în bucăți mai mici și se împrăștie printre cartofi.

Se împrăștie printre ei și crenguțe de rozmarin.

Într-un bol, se amestecă muștarul cu ulei de măsline și vinul și se stropesc bine cartofii cu acest amestec.

Se așază o folie de aluminiu peste cartoși și se dau la cuptor la temperatura de 190 de grade, pentru 25-30 de minute.

Se înlătură folia și se mai lasă cartofii să prindă crustă, încă 6-8 minute.

Se servesc ca și garnitură la orice friptură, dar sunt delicioși simpli, cu o salată alături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest