Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi noi la cuptor serviți cu sos de brânzeturi și usturoi

- ingrediente -

  •  Pentru prepararea cartofilor:
  • 1 kg cartofi noi
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • pătrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 250 g brânză cremoasă
  • 1 căpățână usturoi
  • 150g iaurt de baut
  • sare
  • câteva fire de mărar verde

- mod de preparare -

Cu ajutorul unui burete abraziv de vase spălăm cartofii sub jet de apa rece, apoi îi scurgem bine sau îi ștegem cu prosoape de hârtie absorbantă.
Ungem cu unt si ulei de masline o formă termorezistentă, încăpătoare și așezăm cartofii in ea, tăiați în jumătăți.
Presărăm peste ei sare, piper, boia de ardei și rozmarin, apoi ii amestecăm bine prin untul si uleiul din vas.
Dăm vasul la cuptor până când cartofii sunt bine pătrunși și rumeniți.
Pentru sos, curățăm usturoiul și îl pisăm ca pentru mujdei, cu sare.
Îl amestecăm apoi cu crema de brânză și iaurtul, precum și cu mărar verde tocat și îi potrivim gustul cu sare.
Servim cartofii noi cu sos de brânză și usturoi, calzi, simpli, sau ca garnitură la orice friptură, alături de salata dorită.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest