Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi umpluți cu brânzeturi și roșii cherry

- ingrediente -

 Pot constitui garnitura perfectă lângă orice friptură, acesti delicioși Cartofi umpluți cu brânzeturi și roșii cherry, dar pot fi serviți și simpli, cu o salată alături.

Interesantă este și rețeta: Sufleu de cartofi cu mixt de brânzeturi.

  • 4 cartofi mari
  • 150 gr brânză telemea
  • 200 gr brânză proaspătă de vaci
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 50 gr parmezan
  • piper
  • chimen
  • frunze de busuioc
  • mărar verde
  • roșii cherry
  • rondele de ardei iuți
  • ulei de măsline

- mod de preparare -

 Cartofii se spală bine pe coajă, se șterg, se presară cu sare grunjoasă și se înfășoară mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 200 de grade pentru o oră.

Se scot și se lasă să se tempereze câteva minute, apoi li se taie un capac transversal și se scobesc de interior, lăsându-le marginile de 5-6 mm.

Brânza telemea se strivește, apoi se amestecă cu brânza proaspătă de vaci, cașcavalul ras și parmezanul. În această compoziție se adaugă și miezul cartofilor, frunze de busuioc, mărat verde, chimen și piper măcinat.

Se umplu cartofii 3/4 cu această compoziție, iar deasupra se așază roșii cherry micuțe și rondele de ardei iute.

Se dau din nou cartofii la cuptor în coșulețe din hârtie de copt, pentru 10-15 minute.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe