Preparate fără carne

Preparate fără carne

Chifteluţe din linte

- ingrediente -

  • 500 g linte fiartă
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină ţelină (fără frunze)
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 60 g nuci
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri germeni de grâu
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare

- mod de preparare -

 Lintea (lăsată de seara la înmuiat) se fierbe, se scurge de apă, apoi se mixează.
Ceapa şi ţelina, tocate, se călesc în ulei, apoi se mixează. Se amestecă toate ingredientele şi se lasă jumătate de oră ca să absoarbă lichidele.
Se modelează chiftelele, se trec prin pesmet, apoi se coc în ulei (180ºC) pe fiecare parte.
Chifteluţele din linte se servesc pe un pat de salată verde.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest