Preparate fără carne

Preparate fără carne

Ciulama de ciuperci cu mămăliguță

- ingrediente -

 Simplu, gustos și de nerefuzat acest preparat  „Ciulama de ciuperci cu mămăliguță”!

Se poate adăuga și carne de pui ca în rețeta: ”Ciulama de ciuperci cu friptură de pui”, sau se poate prepara cu ciuperci mixte: ”Ciulama de ciuperci mixte cu mămăliguță și parmezan

  • 1 kg ciuperci champinion, albe
  • 50 g unt
  • 15 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • 500 ml smântână de gătit
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper alb, măcinat
  • pătrunjel și mărar verde
  • Mamaliguta:
  • 1 l apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriță sare
  • 50 g unt

- mod de preparare -

 Se pune untul la topit în ulei și se călește ceapa tocată solzișori, împreună cu usturoiul tocat rondele. 

Se adaugă ciupercile tăiate în sferturi sau lăsate întregi, dacă sunt mici și se lasă la preparat până sunt bine pătrunse, iar lichidul lăsat se reduce.

Apoi se toarnă smântâna amestecată cu 2-3 linguri de făină și se mai lasă pe foc până ciulamaua se îngroașă, asezonând-o cu sare și piper.

La final se adaugă verdeața tocată.

Se prepăară o mămăliguță în modul clasic, iar la final de fierbere se adaugă un cub de unt să fie mai cremoasă.

Se servește delicioasa ciulama de ciuperci cu mămăliguță caldă, decorată cu ceva germeni de mazăre sau pătrunjel verde.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest