Preparate fără carne

Preparate fără carne

Ciulama de ciuperci mixte cu mămăliguță și parmezan

- ingrediente -

  •  500 g ciuperci champignon albe
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 2 cepe mari
  • 4-5 căței de usturoi
  • 200 g cremă de brânză tartinabilă
  • 200 g smântână dulce
  • 250 de ml de vin alb
  • 1 linguriță pastă de ardei dulce
  • cimbru
  • sare
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Pentru mamaliguță:
  • 300 g mălai
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare
  • 100 g parmezan

- mod de preparare -

 Ceapa tocată solzișori se călește în unt și ulei de măsline, până devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tăiat rondele și ciupercile champignon tocate mai mărunt.
Când ciupercile încep să se pătrundă se adaugă vinul și se lasă să fiarbă ână când se evaporă alcoolul.
Se potrivește sosul de sare și cimbru, apoi, spre final se va adaugă pastă de ardei dulce, smântână și crema de brânză, iar după stingerea focului se adaugă mărarul tocat mărunt.
Pentru mămăliguță se pune apă la fiert cu o linguriță de sare, iar când începe să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu, până când se fierbe bine mălaiul, iar mămăligă devine fermă.
Se ridică vasul de pe foc și se adaugă imediat parmezanul, amestecandu-se energic până când acesta este încorporat complet.
Se răstoarnă mămăliguța pe un platou și se lasă la răcit, apoi se taie în felii care se frig pe grătar, pe ambele părți.
Servim această delicioasă ciulama de ciuperci cu mămăliguță, dar și cu chipsuri din mălai și garantat nu ne mai trebuie altceva.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest