Preparate fără carne

Preparate fără carne

Ciuperci champignon pane cu sos de castraveți murați și coșulețe din foietaj

- ingrediente -

De mare efect aceste Ciuperci champignon pane cu sos de castraveți murați și coșulețe din foietaj, pot fi servite și ca aperitive la mesele festive!

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 g ciuperci champignon, mai micuțe
  • 2-3 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • făină
  • pesmet
  • Pentru sos:
  • 250 g maioneză
  • 4-5 castraveciori murați
  • 1-2 legături ceapă verde
  • cimbru
  • salată verde

- mod de preparare -

 Se aleg ciuperci micuțe și li se îndepărtează partea neagră de la codițe. Apoi se șterg bine ciupercile, cu un ștergar umezit. Se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare, piper și cimbru, iar la final prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, doar până se rumenesc frumos.

Din aluatul foietaj se prepară niște coșulețe( vol au vent), ca în ACEASTĂ REȚETĂ.

Pentru sos, se toacă fin castraveciorii murați și ceapa verde și se adaugă maioneza. Se asezonează cu cimbru, sare și piper, după gust, iar cu acest sos se umplu coșulețete din foietaj.

Se servesc delicioasele Ciuperci champignon pane cu sos de castraveți murați și coșulețe din foietaj, alături de o salată verde.

Poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe