Preparate fără carne

Preparate fără carne

Ciuperci umplute

- ingrediente -

  •  1 kg de ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • sos ardei iute (opţional)
  • ulei pentru prăjit.

- mod de preparare -

 Se curăţă cipercile, se desprind picioruşele.
Se toacă mărunt ceapa şi picioruşele, apoi se călesc condimentate cu sare, piper şi o lingură de sos iute (cumpărat sau făcut în casă din ardei iute uscat, ardei gras roşu, ulei de măsline, oţet balsamic) sau două linguri de zacuscă.
Se umplu pălăriile ciupercilor cu această compoziţie.
Separat se bat cele două ouă cu sare şi piper.
Ciupercile umplute se introduc complet în ouăle bătute, apoi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc.
Se servesc ca aperitiv.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest