Preparate fără carne

Preparate fără carne

"Ciupercuţe somnoroase", o reţetă cu aromă de primăvară

+4 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g ciuperci shimeji
  • 1 50 g gorgonzola dulce
  • 250 g gorgonzola picantă
  • 400 ml smântână dulce
  • 200 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
  • 200 g chefir
  • 4-5 căței de usturoi
  • puțin ulei de măsline
  • salată verde
  • rucola
  • 500 g cartofi
  • rozmarin
  • 250 g orez

- mod de preparare -

  Ciupercile champignon se taie în sferturi, pleurotusul se taie în jumătăți sau se lasă întregi dacă sunt mici, iar cele shimeji se lasă așa cum sunt, fiind chiar micuțe.

Se călesc în unt, apoi, când sunt ușor pătrunse, se adaugă smântâna, se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote și se adaugă gorgonzola dulce și parmezanul și 1-2 căței de usturoi, răzuiți și se mai lasă pe foc 5-6 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.

Orezul se fierbe al dente, în mod clasic, iar la final se adaugă puțin unt și frunze de rucola rupte.

Cartofii se feliaza și se dau la cuptor stropiți cu puțin ulei de măsline și unt și aromatizați cu rozmarin.

Pentru salată se prepară un dressing din chefir cu usturoi pisat cu sare și frecat cu puțin ulei de măsline.

Toate aceste preparate se servesc împreună, asigurând astfel o masa gustoasă și copioasă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest