Preparate fără carne

Preparate fără carne

Conopidă gratinată, o garnitură perfectă pentru zile friguroase de toamnă

- ingrediente -

Conopida, darul alb al toamnei, este o legumă cu multe proprietăți benefice organismului și ar trebui consumată mai des, mai ales în sezonul rece.

Supe, sufleuri, icre false, budinci, chifteluţe, conopidă gratinată, pane, garnituri - sunt doar o parte din lista imensă de mâncăruri care se pot prepara din această legumă sănătoasă şi plăcută la gust.

  • 1 conopidă potrivit de mare
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 4 ouă
  • 200 g caşcaval ras

- mod de preparare -

Se amestecă laptele cu făina și se fierb până rezultă un sos ușor gros, adăugând și untul, puțină sare, piper și nucșoară.

Se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle bătute şi 200 g caşcaval ras.

Conopida, desfăcută în buchețele,se fierbe în apă cu sare și puţin lapte, pentru a rămâne albă, se scurge și se așază într-un vas termorezistent.

Se toarnă sosul deasupra, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră.

Se serveşte caldă, ca garnitură sau fel principal de mâncare.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest