Preparate fără carne

Preparate fără carne

Coșulețe din pâine cu legume la cuptor

- ingrediente -

 Perfecte, mai ales, pentru picnicuri aceste Coșulețe din pâine cu legume la cuptor!

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apă caldă
  • 30 ml ulei
  • 450-500 gr făină
  • 5 gr drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • Pentru umplutură:
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 4 roșii
  • sare
  • piper
  • 100 g parmezan ras
  • pătrunjel verde
  • 100 g unt

- mod de preparare -

 Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la mijloc şi vom pune acolo drojdia cu zahărul.
Le amestecăm uşor, turnând şi puțină apă caldă, apoi acoperim vasul și lăsăm drojdia să se activeze 6-8 minute.
Dizolvăm sarea în restul de apă caldă, apoi turnăm, alternativ, apa și uleiul peste drojdia activată, amestecând în timp ce adăugăm și făina de pe margini.
Frământăm un aluat vârtos pe care îl lăsăm la dospit 45-50 de minute.
Între timp ne ocupăm de legume pe care le tocăm în cuburi, respectiv rondele, aproximativ egale și le tragem la tigaie în unt topit.
Nu le lăsăm decât să se pătrundă ușor, pentru că se vor mai prepara și la cuptor,
Când aluatul este dospit îl împărţim în 4 părţi pe care le întindem în formă circulară, pe masa înfăinată.
Îmbrăcăm cu aluatul exteriorul unor vase de yena( întoarse invers) și îl înțepăm cu o furculiță la bază.
Dăm vasele la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, apoi scoatem coșulețele de pe ele, le așezăm în tavă și le umplem cu legumele și parmezanul.
Le mai dăm la cuptor pentru 6-7 minute, apoi le scoatem și presărăm verdeață pe deasupra.
Le decorăm cu felii de roșii proaspete și le servim fie calde, fie reci.

Se pot gratina, dacă se dorește cu cașcaval sau mozzarella.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest