Preparate fără carne

Preparate fără carne

Dovlecei umpluți cu ciuperci și orez. Un preparat de post gustos și hrănitor.

- ingrediente -

 Dovlecei umpluți cu ciuperci și orez -o alternativă la clasicii ardeii umpluți.

  • 3 dovlecei mai mari
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 150 g orez
  • 150 ml ulei 
  • 1-2 roșii mari
  • 100 g pastă de roșii
  • frunze de busuioc
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 crenguță cimbru
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Se prepară mai întâi umplutura.

Se toacă ceapa și 2 căței de usturoi și se pun la călit în 100 ml ulei încins, apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt.

Se amestecă pe foc până se formează lichid, apoi se adaugă orezul.

Se amestecă bine până când orezul absoarbe tot lichidul, apoi se completează, teptat, cu apă fierbinte, până când orezul este aproape fiert și compoziția de umplutură fără zeamă.

Se asezonează cu sare și piper și se lasă la răcit, acoperită cu capac.

Între timp se prepară sosul de roșii.

Se  pune restul de ulei la încins și se aromatizează cu un cățel de usturoi răzuit și frunze de busuioc tocate mărunt.

Se adaugă pasta de roșii și o ceașcă de apă și se lasă sosul să fiarbă până se reduce ușor, asezănându-l cu sare, piper și crenguțe de cimbru.

Dovleceii se spală, se taie în două, pe rotund și li se scobește din interior, partea cu semințe, dar și puțin din pulpă.

Se umplu dovleceii cu compoziția de orez și ciuperci și se așază într-un vas termorezistent.

Se feliază roșiile, mai grosier, iar feliile se folosesc drept capace la dovleceii umpluți.

Se toarnă sosul de roșii peste ei și se dau la cuptor până sunt bine pătrunși.

Sunt foarte gustoși și sățioși!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest