Preparate fără carne

Preparate fără carne

Hummus, rețetă simplă și gustoasă

- ingrediente -

  •  750 g năut fiert
  • 125 g tahini
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 5-6 căței de usturoi copți
  • chimion după gust
  • piper alb, după gust
  • zeamă de lămâie
  • sare după gust

- mod de preparare -

 Năutul se lasă de seara până dimineața la înmuiat, în apă rece.
A doua zi se fierbe împreună cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiupână când boabele încep să se sfărâme.
Se scurge năutul și se trec boabele mai întâi printr-o sită, pentru a scăpa de pelicula protectoare, apoi prin blender.
Se adaugă, treptat și câte puțin din zeama în care a fiert, usturoiul copt în prealabil și curățat, ulei de măsline și tahini.
Se blendează până se omogenizează pasta.
Se asezonează, după gust cu condimente și zeamă de lămâie.
Se servește deliciosul hummus cu pâine prăjită, garnisit cu ulei de măsline și frunze de pătrunjel.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest