Preparate fără carne

Preparate fără carne

Legume gratinate

- ingrediente -

  •  2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 3-4 roșii
  • 1 ardei roșu
  • 1 morcov
  • 50 g unt
  • 150 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • oregano

- mod de preparare -

 Se taie legumele în cuburi aproximativ egale.

Se presară sare peste cuburile de dovlecei și vânătă și se lasă 10 minute pe prosoape absorbante să mai elimine din apă.

Se șterg apoi și se așază în tava tapetată cu unt, împreună cu restul legumelor și se asezonează cu busuioc și oregano.

Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10 minute, apoi se presară cașcaval ras deasupra și se mai dau la cuptor pentru 5-6 minute, până se gratinează frumos.

Se servesc ca garnitură la orice friptură

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest