Preparate fără carne

Preparate fără carne

Mâncare de cartofi cu păstăi de fasole verde

- ingrediente -

 O rețetă de vară gustoasă și sățioasă, din categoria rețetelor fără carne: Mâncare de cartofi cu păstăi de fasole verde.

  • 500 gr păstăi de fasole verde
  • 500 gr cartofi mai micuți
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii mari
  • Cimbru, rozmarin, busuioc, foi de dafin
  • sare și piper
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri de ulei

- mod de preparare -

 Păstăile de fasole verde, curățate de capete, se opăresc în apă clocotită cu puțină sare, pentru 2-3 minute. Se scot în apă rece pentru a-și menține culoarea. În locul lor se opăresc și roșiile. Se lasă să se tempereze și se curăță.
Se curăță ceapa, morcovul și usturoiul, se toacă și se călesc în uleiul încins, doar până se pătrund ușor. Se adaugă roșiile tocate și se lasă să fiarbă până rezultă un sos. Se adaugă puțin cimbru, rozmarin și busuioc și 1-2 foi de dafin. Se adaugă cartofii curățați și se completează cu apă fierbinte, cât să fie acoperiți. Când aceștia încep să se pătrundă, se adaugă păstăile de fasole verde și se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute, timp în care se potrivește gustul cu cele necesare. Înainte de stingerea focului, se adaugă mărarul tocat.
Pătrunjelul verde se adaugă după stingerea focului.

Citiți și rețeta Ciorbă de fasole verde cu tăiței!

Citiți și rețeta Cartofi țărănești!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe