Preparate fără carne

Preparate fără carne

Orez cu rozmarin și legume trase la tigaie

- ingrediente -

 Dacă sunteți în căutarea unor preparate de post, poate vă inspiră această rețetă de orez cu rozmarin și legume trase la tigaie.

  • 250 g orez cu bob lung
  • 750 ml apă
  • sare
  • piper
  • 100 g unt 2-3 crenguțe rozmarin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 fir praz
  • 1-2 morcovi
  • 200 g ciuperci champingnon
  • 1 ardei roșu
  • 1 lingură ulei de măsline

- mod de preparare -

 Se fierbe orezul în apă cu puțină sare, până absoarbe toată apa și este bine hidratat.

Se topește untul, se aromează cu un cățel de usturoi răzuit și 2 crengute de rozmarin și se adaugă orezul.

Se amestecă de câteva ori pe foc, apoi se dă deoparte.

Prazul și morcovii se curăță și se taie în rondele, ciupercile în sferturi și ardeiul julien.

Legumele se trag la tigaie în uleiul încins, doar atăt cât să fie ușor pătrunse, apoi se condimentează cu sare și piper.

Se servesc alături de orezul aromat.

Acest delicios orez cu rozmarin și legume trase la tigaie poate fi inclus într-un meniu de post.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest