Preparate fără carne

Preparate fără carne

Parmigiana di melanzane - Vinete în straturi cu parmezan

- ingrediente -

Când simțim nevoia să ieșim din clasicul românesc în materie de preparate, bucătăria italiană  este prima la care ne gândim.

Pentru astăzi ne-am oprit la rețeta Parmigiana di melanzane - Vinete în straturi cu parmezan.

  • 1 kg vinete
  • 300 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan
  • 1 kg pastă de roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 4-5 ouă
  • frunze de busuioc

- mod de preparare -

Se feliază vinetele în grosime de 5-6 mm, pe lungime, sau rondele, și se presară sare peste ele. Se lasă așa 20-30 de minute sa elimine adin sucul amărui.
Apoi se usucă cu prosoape de hârtie și se rumenesc în ulei încins, doar puțin.
Se scot pe prosoape de hârtie pentru a se elimina uleiul în exces.
Se prepară un sos de roșii aromat.
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și usturoiul întreg. Se adaugă roșiile curățate și tocate și se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Se înlătură usturoiul și se adaugă sare, piper și frunze de busuioc. Se mai lasă pe foc 4-5 minute.

Mai puteți opta și pentru:


Într-o formă de copt se așază un strat de vinete, parmezan ras, felii de mozzarella șă se acoperă cu un strat de roșii. Se continuă cu alt strat de vinete și se repetă straturile până se termină ingredientele.
Se dă forma de copt la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade C, sau până când vinetele sunt aurii la suprafață.
Se servește ca fel principal cu parmezan ras deasupra.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe