Preparate fără carne

Preparate fără carne

”Ratatouille cu quinoa”, un preparat gustos și sănătos

+6 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  200 g quinoa
  • 2 vinete
  • 2 zucchinni
  • 3 ardei capia
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei portocalii
  • 2 avocado
  • frunze de busuioc
  • 500 g salată verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • Pentru salsa:
  • 2 ardei capia copți
  • câteva fire de cepșoară
  • 1 lingură muștar clasic
  • sare
  • piper
  • oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • puține legume mărunțite bine(din cele de mai sus)

- mod de preparare -

  Quinoa se fierbe în cinci părți de apă cu sare, aproximativ 20 de minute.
Legumele se taie în cuburi și se trag la tigaie, separat, pentru a-și păstra fiecare aromele și culoarea, în câte puțin ulei.
Se asezonează după gust, cu sare și piper.
Pentru salsa, se coc ardeii, se curăță și se toacă mărunt, apoi se amestecă cu cepșoara tocată mărunt, cu câteva din legumele de mai sus, tocate mărunt, cu muștarul, puțin oțet balsamic și ulei de măsline.
Quinoa fiartă și temperată, se amestecă cu legumele și se montează în cercuri, pentru aspect plăcut.
Deasupra se așază salsa, cuburi proaspete de avocado, iar alături, salata verde.
Ratatouille cu quinoa este o mâncare sățioasă, plină de vitamine, culoare și savoare, perfectă pentru o zi de post.
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest