Preparate fără carne

Preparate fără carne

Rețetă de burger altfel. Rețetă de burger fără carne

- ingrediente -

Dacă ești vegetarian, sau dacă optezi să faci pauză de la preparatele cu carne, poți pregăti o rețetă de burger altfel, cu legume gustoase și frumos colorate.

  • chifle pentru burgeri
  • 2-3 buc, sfeclă roșie
  • 1 buc. mică de hrean
  • 1 conopidă
  • 250-300 g cașcaval
  • semințe de chimen
  • ardei capia
  • fistic
  • 250 g maioneză
  • 400 g ghebe murate
  • 1 dovleac mare, turcesc
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Conopida se desface în buchețele, care se învelesc în hârtie de cop, apoi în staniol și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, se desface staniolul și hârtia de copt și se presară peste fiecare buchețel cașcaval ras amestecat cu semințe de chimen. Cotoarele se separă și se dau pe răzătoare.

Ardeii capia se coc, se curăță și se lasă la scurs.

Sfecla roșie se coace și se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu conopida rasă, cu maioneza și hrean ras, după gust. Se adaugă și pătrunjel verde tocat.

Dovleacul se coace până se pătrunde bine.

Pentru asamblarea burgerului fără carne, se secționează chifla și se așază peste baza ei salata de sfeclă roșie cu maioneză, conopidă și hrean. Peste aceasta se va așeza conopida gratinată cu cașcaval și deasupra capacul chiflei. Se servește deliciosul Burger Brumărel alături un ardei copt presărat cu fistic și de o felie de dovleac copt peste care se așazăun strat de ghebe murate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe