Preparate fără carne

Preparate fără carne

Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie

- ingrediente -

Cele mai frecvente rețete preparate în post au devenit rețetele de hummus. Pornind de la clasica Rețetă de hummus libanez, se pot adăuga diverse ingrediente pentru un plus de gust, dar și pentru culoare deosebită ca în cazul rețetei de Hummus cu sfeclă roșie.

  • 1 kg năut
  • 2-3 linguri tahini
  • zeamă de lămâie, după gust
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 buc. sfeclă roșie fiartă
  • fistic
  • lipii de casă, pentru servit

- mod de preparare -

 Năutul se ține în apă rece până se hidratează, cel mai bine ar fi, de seara până dimineața. Apoi se scurge, se clătește și se fierbe în multă apă rece. Se poate adăuga și puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid, dacă ne grăbim.

După ce năutul este bine fiert se scurge, se trece prin blender, până se transformă într-o pastă și se amestecă cu pasta de susan, sfecla fiartă și trecută prin blender și ulei de măsline.

Se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie.

Se servește deliciosul hummus cu sfeclă roșie, cu lipii de casă preparate la tigaie.

Vedeți și Rețeta Lipii de casă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe