Preparate fără carne

Preparate fără carne

Risotto a la chef

- ingrediente -

  •  500 g orez Risotto
  • 2 cepe
  • 150 ml vin alb
  • 1 sfeclă galbenă
  • 250 g ciuperci champignon
  • 250 g ghebe murate
  • 100 g parmezan
  • 70 g frișcă lichidă
  • 100 g unt
  • ulei de măsline
  • 250 g rucola
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

Se curăță ceapa și sfecla galbenă, se toacă în cubulețe și se călesc în unt amestecat cu ulei de măsline.
Se adaugă, apoi, ciupercile champignon tocate mărunt, pe urmă, după ce acestea sunt preparate, se adaugă orezul și se amestecă continuu.
După 30-40 de secunde de preparare, totul se stinge cu vin alb.
Se lasă pănă se evaporă alcoolul, apoi se adaugă frișca lichidă și parmezanul ras.
Se potrivește gustul cu sare și piper, iar spre final de fierbere se adaugă o mână de rucola și ghebele murate, scurse și spălate.
Este o mâncare ușoară, gustoasă și plină de culoare, merită să o încercați!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest