Preparate fără carne

Preparate fără carne

Roşii umplute cu orez

- ingrediente -

  •  5 roşii frumoase şi mari
  • 1 legătură pătrunjel
  • frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper măcinat
  • 10 linguri de orez

- mod de preparare -

 Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit tai de jur împrejurul roşiei şi scoţi miezul; presari sare în toate roşiile, apoi şi le pui cu capătul tăiat în jos, pentru a se scurge bine apa din ele.

Tai partea albă şi dură din miezul roşiei, pui în robot, adaugi pătrunjel, busuioc, sare şi piper după gust.

Mixezi totul până ce rezultă o cremă, la care adaugi orezul spălat şi laşi la odihnit timp de o oră. Tapeteze o tavă de la cuptor cu hârtie de copt, aşezi roşiile, le umpli cu orezul care s-a umflat suficient, picuri peste fiecare roşie câte un pic de ulei, apoi le aşezăm “pălăriuţele” pe cap.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest