Preparate fără carne

Preparate fără carne

Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi, în sos de roșii aromat

- ingrediente -

 Pentru un prânz simplu, de vară, sau o cină ușoară, o delicioasă rețetă cu vinete: Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi, în sos de roșii la cuptor.

  • 2 vinete lunguiețe
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză proaspătă, de vacițfrunze de busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • 4-5 roșii de grădină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguiță de zahăr

- mod de preparare -

 Se spală vinetele bine și se taie pe lungime, în felii de 3-4 mm grosime. Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă 10 minute la odihnit, pentru a elimina din sucul amar. Se șterg apoi cu prosoape de hârtie absorbante. Apoi se trag la grillul încins și uns cu puțin ulei, pe fiecare parte, pentru 1 minut.

Se amestecă brănzeturile cu foi de busuioc rupte și puțin oregano. Cu această compoziție se rulează feliile de vinete.

Roșiile se opăresc în apă cu sare, se decojesc, se toacă și se fierb cu puțin ulei de măsline, usturoi răzuit, cimbru, busuioc și oregano, până rezultă un sos delicios. Se adaugă și o linguriță de zahăr. 

Se toarnă sosul într-o tavă de cuptor și se așază rulourile de vinete peste el. Se dă tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, pentru a se întrepătrunde gusturile.

Se servesc calde, cu pâine prăjită.

Vedeți și rețetele:

 Vinete la cuptor tartinate cu usturoi și gratinate cu mozzarella!

Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe