Preparate fără carne

Preparate fără carne

Salată de legume cu maioneză de post

- ingrediente -

 Nici nu zici că este de post, atât de perfect s-au combinat ingredientele din această rețetă de Salată de legume cu maioneză de post, iar gustul este unul delicios!

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr morcovi
  • 250 gr mazăre congelată
  • 100 gr măsline verzi
  • 250 gr castraveți în oțet
  • 1 rădăcină de țelină
  • Pentru maioneza de post:
  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 linguri muștar cu hrean
  • 350-400 ml ulei
  • sare
  • zeamă de lămâie

- mod de preparare -

Cartofii se fierb în coajă, ca la orice Rețetă de legume cu maioneză, se curăță și se taoacă cuburi.

Morcovii și țelina se curăță și se fierb împreună, în apă cu puțină sare, se scurg, se lasă la răcit și se toacă cuburi.

Castraveciorii se toacă cuburi și se scurg de lichid, iar mazărea se fierbe pentru 10 minute, adăugată în apă fierbinte, direct congelată. Se scurge, se lasă la răcit, apoi se amestecă toate aceste ingrediente, adăugând și măslinele verzi, fără sâmburi.

Pentru maioneza de post, se curăță țelina, se taie în bucăți mai mici și se fierbe în apă cu puțină sare, până se pătrunde bine și se poate pasa. Se scurge, se răcește, se pasează și se amestecă cu muștarul, apoi se ăncepe a se mixa picurând treptat ulei.

Se amestecă maioneza de post cu salata de legume și se poate servi ca aperitiv.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe