Preparate fără carne

Preparate fără carne

Sarmale de post cu orez și stafide

- ingrediente -

  • 3 verze potrivit de mari
  • 200 g orez
  • 2-3 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 200 g bulion sau pastă de roșii
  • 50 g stafide
  • 1 ardei gras sau capia
  • piper
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguță de cimbru

- mod de preparare -

 Tăiem foile de varză pentru sarmale, le scoatem nervurile groase și păstrăm foile cele mai frumoase.
Restul le tocăm fideluţă.
Tocăm ceapa solzișori.
Călim în ulei, jumătate din ceapa tocată, până devine translucidă, adăugăm orezul și le amestecăm pe foc, pentru 1-2 minute.
Adăugăm jumătate din cantitatea de bulion si apă fierbinte, în cantitate dublă faţă de orez.
Asezonăm gustul cu piper, boia de ardei si sare și mai lăsăm orezul pe foc până absoarbe toată apa, apoi adăugăm stafidele.
Călim restul de ceapă în ulei , adăugăm restul de bulion și o ceașcă de apă, ardeiul gras, tocat mărunt si varza tocată fideluță.
Amestecăm totul pentru câteva minute, apoi stingem focul.
Formăm sarmalele în foile de varză oprite, cu compoziția de orez și stafide.
Așezăm, într-o cratiţă încăpătoare, un rând de varză tocată, un rând de sarmale în formă de cerc, iar la mijloc și deasupra completăm cu restul de varză.  Strecurăm și foile de dafin și crenguța de cimbru pe la mijloc.
Completăm cu apă și zeamă de varză și punem sarmalele să fiarbă până varza este bine pătrunsă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe