Preparate fără carne

Preparate fără carne

Shakshuka - Ouă ochiuri în sos de roșii

- ingrediente -

Cum să nu adori așa preparat rapid și delicios Shakshuka - Ouă ochiuri în sos de roșii, pe care îl poți servi la orice masă din zi, cu pâine prăjită și brânză de capră, sau orice brânză veche, sărată!

Și dacă v-a plăcut sosul delicios de roșii poate vă încântă și rețeta Friptură de pui în sos de roșii cu usturoi, sau rețeta Chifteluțe în sos de roșii cu dovlecei!

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia copt
  • 1 ceșcuță de apă
  • 4 roșii mari, coapte
  • 2 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • zahăr, după gust
  • 1-2 linguri ulei
  • busuioc
  • oregano
  • boia de ardei
  • 4 ouă
  • brânză de capră pentru servit

- mod de preparare -

 Încingem uleiul și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul ras și ardeiul copt și tocat mărunt. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele. Când legumele încep să se pătrundă, le stropim cu apă să nu se ardă.

Opărim roșiile în apă clocotită apoi le decojim și le tocăm în robot. Le adăugăm peste legumele de pe foc și lăsăm sosul să fiarbă până scade. Asezonăm sosul cu sare, piper, busuioc uscat, oregano și boia de ardei, toate după gust, punându-le în mai multe prize. Când sosul scade, adăugăm și pasta de roșii și un cățel de usturoi dat pe răzătoare.

Spargem cele patru ouă în sos și le lăsăm să se prepare până prind o ușoară crustă la suprafață, dar urmărim ca gălbenușurile să rămână ușor moi. Le presărăm cu sare și piper.

Servim Shakshuka - Ouă ochiuri în sos de roșii, cu pâine prăjită și brânză sărată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest