Preparate fără carne

Preparate fără carne

Sufleu de cartofi cu mixt de brânzeturi

- ingrediente -

 O combinație delicioasă de cartofi cu brânzeturi într-o simplă și ușoară rețetă de Sufleu de cartofi cu mixt de brânzeturi.

  • 500 g cartofi albi
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g brânză proaspătă
  • 50 g parmezan
  • 50 g cașcaval afumat
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 5 ouă
  • piper
  • frunze de busuioc
  • verdeață: mărar, pătrunjel

- mod de preparare -

 Se spală bine cartofii și se fierb în în apă cu sare, apoi se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă unt și lapte fierbinte și se omogenizează.
Brânzeturile sfărâmate se încorporează în cpmpoziție, împreună cu 3 gălbenușuri, frunze rupte de busuioc și verdeața tocată mărunt.
Se mixează spumă 3 albușuri cu un praf de sare și se încorporează ușor în piureul de cartofi cu brânzeturi.
Compoziția pentru sufleu de cartofi cu mix de brânzeturi se întinde într-o formă termorezistentă unsă cu puțin unt.
Se fac două locașuri și se sparg 2 ouă acolo, apoi se dă forma la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mediu, sau până când se rumenește, iar ouăle sunt preparate.
Deliciosul sufleu de cartofi cu mix de brânzeturi se servește atât cald cât și rece, simplu sau cu smântână, dar poate constitui și o garnitură pentru orice friptură..

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest