Preparate fără carne

Preparate fără carne

Tocăniță de vinete și dovlecei în sos de roșii cu ardei copți

- ingrediente -

 Potrivită pentru un prânz gustos, sau o cină, este foarte gustoasă această Tocăniță de vinete și dovlecei în sos de roșii cu ardei copți, servită atât caldă, cât și rece, cu pâine sau mămăliguță.

  • 1 kg vinete
  • 1 kg dovlecei
  • 500 gr ardei capia, copți
  • 500 gr roșii 
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • oregano și busuioc.
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se spală vinetele și dovleceii și se taie în cuburi.

Se toacă ceapa și usturoiul mărunt și se călesc în ulei până se pătrund bine, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate cuburi, precum și ardeii copți și tocați mărunt. Se lasă sosul de roșii cu ardei copți să fiarbă până capătă consistență, apoi se adaugă vinetele și dovleceii și se completează cu apă, doar cât să fie totul acoperit.

Se fierbe tocănița de vinete și dovlecei în sos de roșii cu ardei copți acoperită cu capac pentru 30 de minute și se asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde.

Se servește atât caldă, cât și rece, cu pâine sau mămăliguță, după preferințe. 

Vedeți și Rețeta Musaca de vinete cu carne tocată!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe