Preparate fără carne

Preparate fără carne

Vinete evantai cu mozzarella și roșii

- ingrediente -

 Rețeta Vinete evantai cu mozzarella și roșii, este atât de simplă și rapidă că ne scoate din impas atunci când nu mai știm ce să gătim pentru un prânz în familie, sau o cină.

  • 2 vinete
  • 5-6 roșii
  • 200 gr mozzarella
  • ulei de măsline
  • frunze de busuioc
  • sare și piper
  • oregano
  • 2-3 căței de usturoi

- mod de preparare -

Se pornește cuptorul la 200 de grade.

Se spală vinetele și se feliază transversal, până aproape de cotor, formând un evantai.

Se presară feliile de vinete cu sare și se lasă la odihnit 10 minute, pentru a elimina din sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.

Se stropesc cu ulei de măsline și se așază printre feliile de vinete, felii de roșii, felii de mozzarella, frunze de busuioc și rondele de usturoi. Se mai presară piper, sare și oregano și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Se servesc ca atare, sau ca garnitură la orice friptură.

Vedeți și rețetele:

Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi

Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi, în sos de roșii aromat

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe