Salate

Salate

Creveţi cu grepfruit și avocado

- ingrediente -

  •  creveţi (tigri - se pun 4 bucăţi de persoană)
  • un grepfruit rosu
  • andive rosii (două frunze de persoană)
  • un avocado mare, bine copt
  • o lămâie verde
  • un păhărel de vermut dry
  • o liguriţă de caviar rosu pentru decor(opțional)
  • ulei de măsline

- mod de preparare -

 Creveţii se curăţă, se prăjesc 5-6 minute, cu un pic de ulei de măsline, până devin roz si au forma de C.
În ultimul minut se adaugă un păhărel de vermut si se mai amestecă pe foc până se întrepătrund gusturile.
Preparatul se dă deoparte, să se răcească. Se curăţă andivele si se pregătesc câte două foi de persoană.
Se curăţă grepfruitul si se taie în feliuţe.
Avocado se taie întâi în jumătate, se înfige cuţitul în sâmbure si se roteste, ca să iasă mai usor. Se curăţă ¾ din fruct, se taie cubuleţe, care se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie verde.
Un sfert se pasează, cu furculiţa, cu sare si sucul de la cealaltă jumătate de lime.
Dacă vă place avocado puteţi folosi doi, unul pentru cubuleţe, iar celălalt pentru pastă.
Se asamblează în boluri de sticlă astfel: prima frunză de andivă, grepfruitul, creveţii, cuburile de avocado, crema de avocado, icre rosii, a doua frunză de andivă.
Peste tot preparatul se pune sosul rămas în tigaie de la prepararea creveţilor si se mai stoarce suc de lime.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest