Salate

Salate

Salată de cartofi cu ton și măsline

- ingrediente -

 Gustoasă și sățioasă, această salată de cartofi cu ton și măsline, poate înlocui salata de beuf, atunci când ne plictisim de gustul acesteia.

  • 3 cartofi mari
  • apă pentru fiert cartofii
  • 3 conserve cu file de ton în suc propriu(3 x 150 gr)
  • câteva măsline verzi fără samburi
  • 1 ceapă mare, roșie
  • piper măcinat
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar clasic
  • 250 ml ulei
  • zeama de lămâie, după gust
  • sare după gust

- mod de preparare -

 Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie acoperiți.
Îi lăsăm să fiarbă până când încep să se pătrundă la testul cu furculița, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Măslinele, dacă sunt prea sărate se vor pune în apă pentru a mai elimina din sare.
Ceapa se toacă solzișori, dar păstrăm și câteva rondele pentru ornare.
Cartofii curățați îi tăiem în cuburi mai mici.
Într-un bol încăpător amestecăm toate ingredientele tocate și presăram peste ele piper măcinat.
Pentru maioneză, curățăm usturoiul și îl presăm bine, apoi îl amestecăm cu gălbenușul și muștarul și începem să picurăm ulei puțin câte puțin, mixând energic.
Adăugăm și sare după gust și din când în când zeamă de lămâie.
Scurgem tonul de lichid și îl adăugăm peste ingredientele din bol, apoi amestecăm totul cu maioneză.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest