Salate

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

- ingrediente -

  •  2 kg ciuperci champignon
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 linguriţă muştar clasic
  • 5 grăunţi de usturoi
  • 300 ml ulei
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 linguriţă sare fină
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 2 l apă

- mod de preparare -

 Separăm pălăriuţele ciupercilor de codiţe şi curăţăm pălăriuţele de pelicula protectoare, opțional.
Spălăm ciupercile şi codiţele bine, sub jet de apă rece.
Rupem ciupercile şi codiţele în bucăţi mai mici şi le punem la fiert în apă cât să le acopere.
Adăugăm şi sarea grunjoasă în apă.
Le lăsăm pe foc până când se vor pătrund bine.
După ce sunt fierte, scurgem apa şi lăsăm ciupercile la răcit.
Preparam între timp maioneza.
Curăţăm usturoiul şi îl dăm pe răzătoare, apoi îl adăugăm peste gălbenuşul amestecat cu muştarul şi sarea şi începem să mixăm adăugând puţin câte puţin ulei.
Va ieşi o maioneză uşor picantă de la usturoi.
Tocăm ciupercile răcite, mărunt şi le stoarcem de zeamă.
Tocăm mărarul mărunt şi îl amestecăm cu ciupercile.
Adăugăm maioneza şi omogenizăm.
Adăugăm, dacă mai este nevoie, sare.
Salata o vom păstra în caserole cu capac pentru a nu oxida, până în momentul servirii.
Pentru decor adăugăm felii de castraveciori muraţi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest