Salate

Salate

Salată de legume cu bacon afumat și cuscus

- ingrediente -

Plină de culoare și savoare, dar și foarte sățioasă, acestă Salată de legume cu bacon afumat și cuscus, este potrivită pentru orice masă!

Puteți opta și pentru această Salată combinată, cu legume și bacon crispy, sau pentru această Salată de legume cu piept de pui în crustă de susan, una mai gustoasă decât alta!

  • 250 g cuscus
  • 350 ml apă
  • sare
  • piper
  • 4 roșii
  • 2 castraveți
  • 4-5 ridichi roșii
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeamă de la o lămâie
  • 500 g bacon afumat
  • ulei pentru prăjit
  • mărar și pătrunjel

- mod de preparare -

Se prăjește baconul afumat tăiat în fâșii, se pune la scurs într-o sită și se lasă la răcit.
Se fierbe apă conform instrucțiunile de pe pachetul de cuscus, cu puțină sare și puțin piper alb, măcinat și se adaugă fierbinte peste cuscus.
Se acoperă cu un capac și se lasă la hidratat.
Din când în când se mai amestecă în el să se hidrateze uniform.
Legumele se spală, se curăță de cozi, capete, frunze, după caz, apoi se feliază ca pentru salata clasică.
Se prepară un dressing din ulei cu zeamă de lămâie și sare și se adaugă peste legume.
După ce cuscusul s-a hidratat, se amestecă cu legumele.
Se adaugă și baconul afumat și se servește salata, presărată cu verdeață tocată.
Este gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe