Salate

Salate

Salată de năut, un preparat ușor, servit cu o baghetă gratinată la cuptor

- ingrediente -

  • 500 g năut
  • 250 g salată verde
  • 250 g ghebe murate
  • 100 g măsline kalamata
  • 100 g măsline verzi
  • 150 g fasole roșie din conservă
  • 50 g ceapă murată(arpagic)
  • 250 g roșii cherry
  • 1-2 andive
  • 1 ardei iute
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • Pentru derssing:
  • 2 linguri muștar
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 lingură miere
  • sare
  • coajă și zeamă de lămâie
  • Pentru servit:
  • pâine ciabata
  • 3-4 grăunți de usturoi
  • unt
  • cașcaval
  • oregano
  • susan

- mod de preparare -

  Năutul se va ține în apă rece 10-12 ore, de preferință la frigider, apoi se scurge, se clătește și se fierbe în apă clocotită cu sare, până se pătrunde bine.

Se amestecă, apoi, cu restul ingredientelor: măsline, arpagic murat, fasolea roșie scursă bine, ghebele murate.

Roșiile cherry, ardeiul iute și salata, se vor adăuga în timpul servirii, pentru a se păstra proaspete.

Pentru dressing se amestecă bine toate ingredientele, până se obține un sos consistent și gustos, care se va păstra la rece până în momentul servirii.

Pâinea se taie transversal, se unge cu unt aromat cu usturoi, se presară oregano, cașcaval ras și susan și se dă la cuptor pentru 5-6 minute, până se gratinează frumos.

Se servește salata de năut cu pâinea gratinată și deliciosul sos de muștar.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest