Salate

Salate

Salată de orez cu caise şi şuncă

- ingrediente -

  •   200 g orez basmati
  • 500 g caise din compot
  • 150 g şuncă slabă afumată
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml iaurt
  • 1/2 lingură chimen măcinat
  • 1/2 lingură ghimbir măcinat
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1 ramură de pătrunjel verde
  • ulei de măsline
  • sare, piper.

- mod de preparare -

 Se fierbe orezul în apă cu sare, se strecoară şi se lasă deoparte. Se scurg caisele de zeamă, se taie bucăţele, iar şunca se taie cubuleţe. Într-o cratiţă încăpătoare se încinge uleiul, se adaugă şunca, se rumenesc bucăţelele pe toate părtile, timp de 5 minute.

Se adaugă caisele, chimenul, ghimbirul, boiaua, usturoiul pisat, sare şi piper, apoi se continuă fierberea alte 5 minute, amestecând permanent. La sfârşit se adaugă orezul, se amestecă atent, să nu se sfărâme ingredientele, şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.

Salata se serveşte cu iaurt adăugat direct la masă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest