Salate

Salate

Salată de struguri şi ţelină

- ingrediente -

  •  300 g ţelină
  • sucul de la o lămâie mare
  • 125 g struguri negri
  • 8 jumătăţi de miez de nucă
  • 20 g caşcaval
  • 1 portocală
  • piper alb, sare
  • 150 g smântână

- mod de preparare -

Cureţi ţelina şi o tai felii subţiri, de 2 cm lungime. Fierbi sucul de lămâie şi introduci feliile de ţelină circa 2 minute, apoi le limpezeşti şi le scurgi într-o strecurătoare. Tai boabele de struguri în două şi le scoţi sâmburii. Tai nucile cu un cuţit şi razi caşcavalul mărunt.

Din jumătate de portocală tai o felie subţire, o împarţi în sferturi şi o pui deoparte, pentru decorare.

Storci restul de portocală şi amesteci: caşcavalul ras, piperul, sarea şi smântâna. Feliile de ţelină le amesteci cu strugurii, cu nucile tocate, la care adaugi amestecul de caşcaval. Salata obţinută se amestecă uşor, se dă la frigider pentru 10 minute, să se pătrundă şi să se aromatizeze.

Aşezi apoi salata pe farfurii, pe care le ornezi cu sferturi de felii de portocale.

Se poate asorta cu baghete.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest