Salate

Salate

Salată de vară la borcan, cea mai bună metodă de a servi o masă sănătoasă la birou

- ingrediente -

  •  2-3 roșii
  • 1 castravete
  • 3-4 ridichi
  • 100 g brânză telemea
  • 2 ouă fierte
  • 5-6 măsline
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras, verde
  • 5-6 foi de salată
  • 2 fire de ceapă verde
  • Pentru dressing
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Tocați legumele în cuburi mici și așezați-le separat pe un platou.

Eliminați sâmburii de la măsline.

Ouăle fierte tari, tăiați-le în sferturi, sau chiar în 8 bucăți, iar brânza în cuburi mici.

Toate ingredientele trebuie să fie tăiate aproximativ de aceeași dimensiune, să se așeze uniform în borcan.

Preparați un dressing după gust, din ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oțet, sare și piper.

Așezați ingredientele în straturi, în borcan, stropindu-le cu câte puțin dressing.

Brânza și ouăle așezați-le deasupra legumelor, iar salata se va așeza ultima, ruptă mărunt, să nu oxideze.

Închideți borcanul ermetic, dați-l la rece și a doua zi veți avea la birou o masă sănătoasă, plină de savoare și culoare.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest