Salate

Salate

Salată de vinete cu dovlecei

- ingrediente -

  •  2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri ulei
  • sare după gust

- mod de preparare -

 Vinetele se coc, se curăță și se lasă la scurs.

Dovlecelul se curăță, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge și se lasă la răcit.

Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi, peste ea, pe tocător, se toacă și vinetele, așa încât ceapa se va mărunți și mai bine, iar gustul acesteia se va întrepătrunde cu gustul vinetelor.

După ce dovlecelul este bine scurs, se transformă în piure și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă.

Se adaugă, treptat, uleiul și sarea și se amestecă bine, până se obține o pastă omogenă și un gust optim.

Este ușoară, cu gust domol, dovlecelul având rolul de a diminua gustul greoi de vinete, dar și de a spori cantitatea de salată.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest