Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Borș de cartofi cu sfeclă roșie

- ingrediente -

Frumos colorat, bogat în ingrediente, acest  Borș de cartofi cu sfeclă roșie, poate fi un delicios preparat de post, dar poate fi servit și în afara postului cu 1-2 linguri de smântână sau iaurt.

  • 3-4 cartofi medii
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • sare și piper
  • 2 l apă
  • 1 l borș
  • 1 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură leuștean verde
  • 30 ml ulei de floarea soarelui

- mod de preparare -

 Curățăm ceapa, morcovii, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel și le tocăm: ceapa solzișori, rădăcinoasele rondele sau bastonașe, după preferințe. Le călim ușor în ulei încins, apoi adăugăm apă fierbinte peste ele. 

Curățăm sfecla, o tăiem cuburi și o adăugăm în vas. Lăsăm legumele să fiarbă până aproape se pătrunde sfecla, apoi adăugăm și cartofii curățați și tocați cuburi. 

Separat fierbem borșul pentru 20-30 de minute, apoi îl adăugăm peste ingredientele din celălalt vas, atunci când și cartofii sunt ușor pătrunși.

Mai lăsăm ciorba pe foc 10-15 minute până se întrepătrund gusturile, asezonând-o cu sare, dacă mai necesită și piper.

După stingerea focului adăugăm verdeața tocată.

Servim deliciosul Borș de cartofi cu sfeclă roșie, cu ardei iute și pâine de casa, sau cu o ceapă roșie spartă, ori, dacă nu ținem post, cu lactate: iaurt, smântână, cremă de brânză.

Foarte gustos este și acest Borș de legume cu paste făinoase, dar merită preparat și acest Borș de fasole grasă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe