Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de cartofi cu busuioc și tarhon

- ingrediente -

  Dacă ai poftă de o ciorbă rapidă și ușoară, ciorba de cartofi cu tarhon poate fi alegerea perfectă, mai ales într-o zi de vară caniculară, dar merge la fel de bine și în sezonul rece sau în perioada posturilor.

2-3 cartofi mari
1 morcov
2 cepe
3 roșii mari, coapte
sare
tarhon uscat
3 l apă
100 ml ulei
2-3 frunze de busuioc
verdeață: leuștean, pătrunjel

- mod de preparare -

 Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să fiarbă se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi mai mari.

Ceapa tocată solzișori împreună cu morcobvul ras, se călesc în uleiul încins, amestecându-le să nu se ardă, iar când ceapa se pătrunde bine, se adaugă roșiile decojite și tocate în cuburi.

Se lasă să fiarbă împreună câteva minute, timp în care sosul se asezonează cu un câțel de usturoi ras, câteva frunze de busuioc rupte, sare și piper.

Când cartofii sunt fierți cam 3/4, se adaugă sosul de roșii și se fierb împreună până când cartofii sunt bine pătrunși.

Spre final de fierbere se adaugă tarhonul, iar după stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.

Coiorba de cartofi cu tarhon este gustoasă atât caldă, cât și rece, servită cu ardei iute, sau cu o ceapă roșie, spartă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest